TENS – PMC Zuid West Nederland – Roosendaal

PMC Zuid West Nederland

Een persoonlijke aanpak staat bij ons altijd centraal!

TENS

Wat is TENS?

TENS is de afkorting voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Dit betekent dat u met elektrodepleisters elektrische prikkels door de huid heen krijgt. De elektrische prikkels stimuleren de zenuwen en zwakken pijnsignalen af. TENS werkt ook ontspannend voor de spieren en verbetert de doorbloeding van de huid waardoor de pijnklachten verminderen, maar niet helemaal verdwijnen.

Afbeelding: TENS apparaat

Complicaties

Een TENS behandeling is niet schadelijk en doet geen pijn. De behandeling kan een tintelend gevoel geven.

Afspraak maken

Sinds 1 maart 2014 is de TENS behandeling door de pijnconsulenten van het Bravis ziekenhuis komen te vervallen en is overgenomen door de fysiotherapie van PMC Zuid West Nederland en het Bravis Ziekenhuis. Wanneer uw pijnspecialist van het Bravis ziekenhuis in samenspraak met u tot het besluit komt voor een TENS behandeling, zult u een verwijsbrief krijgen voor de fysiotherapie. U kunt een afspraak maken met de fysiotherapeut voor het instrueren van het TENS apparaat.

Attentie

  • Heeft u een pacemaker of ICD? Bij verwijzing voor TENS melden aan verwijzend arts of bij het maken van de TENS afspraak.
  • Bent u zwanger? Als u denkt dat u zwanger bent, moet u dat vóór de behandeling melden. TENS kan schadelijk zijn en wordt in de eerste drie maanden van de zwangerschap afgeraden.
  • Bent u allergisch voor bepaalde pleisters? Of heeft u huidproblemen? Meld dit dan.

Voor verdere informatie zie www.pijncentrumroosendaal.nl

De TENS specialisten binnen PMC Zuid West Nederland zijn Gert-Jan Geuze, Daniëlle Laros-Boere, en Lennard van der Heiden.