Manuele therapie – PMC Zuid West Nederland – Roosendaal

PMC Zuid West Nederland

Een persoonlijke aanpak staat bij ons altijd centraal!

Manuele therapie

Manuele therapie wordt gegeven door een gespecialiseerde fysiotherapeut die extra expertise heeft met betrekking tot klachten aan het bewegingsapparaat. Dat is een verzamelnaam voor alles in uw lichaam wat direct met het bewegen te maken heeft. Het bewegingsapparaat bestaat uit gewrichten, spieren en pezen, het zenuwstelsel en bloedvaten. De manueel therapeut kan door gebruik te maken van manipulaties in vele gevallen voor een snel herstel zorgen van klachten die met andere therapieën of medicijnen niet goed herstellen.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een behandelmethode die vooral direct aangrijpt op de gewrichten van ons lichaam. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en de omliggende spieren en anderzijds het verbeteren van houding en bewegingen. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal aanvullende specifieke technieken en handgrepen. Door het gewricht op een bepaalde manier te bewegen kan de beweeglijkheid van de gewrichten dikwijls snel worden vergroot. Zo’n speciale mobilisatietechniek wordt dan een manipulatie genoemd. Dat kan soms gepaard gaan met een knappend geluid. In principe kunnen alle gewrichten met manuele therapie behandeld worden, maar de manueel therapeut is het meest bekend door de manipulaties aan rug, nek en bekken.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. U voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding in oefenen en inzicht geven in gezond bewegen.

Voor wie is deze therapie?

Als jij een van onderstaande klachten ervaart dan is manuele fysiotherapie de oplossing voor jouw problemen:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom.
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen.
  • Lage rugklachten, mogelijk met uitstraling naar de benen.
  • Hoge rugklachten, mogelijk in combinatie met rib- en borstpijn.
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek.
  • Gewrichtsklachten.
  • Verbeteren van houding.

Wordt deze behandeling vergoed?

Manuele therapie valt onder fysiotherapie. Fysiotherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering maar uit de aanvullende verzekering. Of jouw behandeling wordt vergoed is dus afhankelijk van waar en hoe jij verzekerd bent voor fysiotherapie.

Maak een afspraak

Ervaar jij al enige tijd last van een bovenstaand omschreven klacht? Blijf er dan niet mee rondlopen! Maak een afspraak bij één van onze manueel therapeuten: Rob Epping, Dymph Hoffmans, Erik Hapers, Rob Luijkx, Gert-Jan Geuze, Guus van Eil , Hans van Leest of Wim Douw. Samen kijken we hoe we je klachten kunnen verminderen!