Sportrevalidatie – PMC Zuid West Nederland – Roosendaal

PMC Zuid West Nederland

Een persoonlijke aanpak staat bij ons altijd centraal!

Sportrevalidatie

Wat is sportrevalidatie?

De fysiotherapeut met aandachtsgebied sportrevalidatie richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. Deze therapeut heeft extra kennis van zaken zoals trainingsleer, revalidatie, de impact van verschillende sporten op het lichaam, blessurepreventie, (loop)techniek etc. De fysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar ook op het trainen van de lichaamsdelen die nog wel belast mogen worden. Daarin speelt preventie een belangrijke rol. Hoe voorkom je dat dezelfde blessure terug komt? Daarnaast kan de fysiotherapeut helpen bepaalde doelen te bereiken zoals trainen voor een marathon, sterker worden, afvallen, een betere hardlooptechniek ontwikkelen enz. Kortom, de fysiotherapeut voorziet u van advies op maat én hij begrijpt waarom sport belangrijk is voor u.

Voor wie?

Sporters van elk niveau kunnen bij ons terecht. Naast fanatieke sporters kan sportrevalidatie ook bij kinderen en ouderen worden ingezet als onderdeel van een therapie. Mensen die aan een sport willen beginnen maar niet weten hoe ze dit aan moeten pakken zijn ook op het juiste adres. Tijdens het fysiotherapeutisch onderzoek wordt bepaald wat de doelstelling is van de therapie en kunnen er specifieke metingen gedaan worden zoals een conditietest, lichaamsmeting en krachttest. Binnen PMC Zuid West Nederland hebben onze sportrevalidatie therapeuten uitstekende kennis van sportgerelateerde klachten als gevolg van onder andere hardlopen, (zaal)voetbal, tennis, hockey, skiën en volleybal. Wij beschikken over twee moderne oefenzalen en de benodigde materialen voor een goede behandeling van uw blessure, zodat u zo snel mogelijk weer kunt sporten. Wij werken met de My Wellness Cloud van Technogym waardoor wij een programma op maat kunnen maken, de trainingsprestaties kunnen bijhouden en evalueren via een app. Deze app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play onder de naam PMC Zuid West Nederland.
Met onze gerichte behandeling en adviezen kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst. De therapeut traint u sportspecifiek en functioneel. Zo nodig overlegt hij met uw trainer. U zult merken dat u een stuk makkelijker praat met een fysiotherapeut die u als sporter benadert.

Maak een afspraak

Kamp je met fysieke ongemakken die je belemmeren tijdens het sporten? Wil je werken aan je herstel? Of wil je een ander sportdoel behalen? Maak een afspraak bij één van onze fysiotherapeuten die zich richten op sportrevalidatie: Jeroen van Ginneke of Janos Vick. Bij PMC Zuid West Nederland ga jij samen met deze fysiotherapeut aan de slag om jouw doelstelling te behalen!