Update CORONA en het beleid van PMC Zuid West Nederland

Het kabinet heeft gisteren besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met 28 april. In de week voor 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.

Wat betekent dit voor uw behandeling bij PMC Zuid West Nederland?
Helaas mogen wij door deze maatregelen nog niet over gaan tot fysieke behandelen. Dit betekent, dat in ieder geval tot en met 28 april alle fysiotherapeutische begeleiding en de begeleiding door alle andere disciplines binnen ons centrum, op afstand wordt gedaan. Mocht u gedurende deze periode een afspraak hebben staan, neemt uw behandelaar hiervoor contact met u op.

U kunt begeleid worden op afstand. Dit kan per telefoon of met een video consult. Beide vormen van begeleiding worden op de normale manier door de zorgverzekeraars vergoed.

Online advies en begeleiding
Wij zullen zoveel mogelijk afspraken telefonisch of via beeldbellen laten verlopen. Dit houdt in dat wij niet meer jouw rug, hamstrings of enkels kunnen behandelen, maar we kunnen je nog wel helpen. Je hebt tenslotte zelf de meeste invloed op het herstel van je klacht of blessure.

De antwoorden op gestelde vragen zoals:
– Waar heb ik last van?
– Hoe lang gaat het duren?
– Wat mag ik wel of niet doen? En hoe zorg ik ervoor dat het zo snel mogelijk beter wordt?

Deze vragen kunnen wij prima beantwoorden per telefoon of via beeldbellen. Daarnaast kunnen we samen nieuwe oefenschema’s doornemen en bestaande oefenschema’s evalueren en aanpassen. Voor de oefenschema maken wij gebruik van de PMC Zuid West Nederland app. De app is te downloaden op je smartphone of tablet. Ook jouw persoonlijk op maat gemaakte oefenschema is hierin terug te vinden zodat je in deze tijd niet stil hoeft te zitten

Voor het maken van een afspraak kunt u de praktijk telefonisch bereiken (088-7067960) tussen 8.00u.-17.00u. of per mail info@pmc-zuidwestnederland.nl.

Noodzakelijke zorg
Als behandeling niet kan worden uitgesteld doordat iemand zodanig ernstige klachten heeft dat het risico op restschade voor het lichamelijk functioneren te groot is, past de fysiotherapeut triage op basis van de symptomenlijst van het RIVM toe. Dit betekent dat in overleg met de verwijzer en als er dringende redenen voor zijn alsnog kan worden besloten om face to face te behandelen. Daarbij dienen dan wel de eisen met betrekking tot persoonlijke beschermingsmiddelen en de behandellocatie strikt in acht te worden genomen.

Abonnementen
De trainingszalen blijven eveneens tot en met 28 april gesloten. Voor de afgesloten abonnementen hebben we de volgende regeling getroffen:
– Heeft u voor het trainen in de zaal een maandabonnement afgesloten? De automatische incasso’s worden voorlopig stopgezet tot er weer gestart kan worden met trainen.
– Heeft u een jaarabonnement afgesloten? Dit abonnement zal verlengd worden met de termijn dat u geen gebruik heeft kunnen maken van de trainingsaccommodatie.
– Heeft u een 12-rittenkaart aangeschaft? Al aangeschafte kaarten zullen geheel 2020 geldig blijven.

Tot slot
Volg onze social media en het menu ‘nieuws’ op de website voor de laatste informatie. We houden u op de hoogte!
Mocht u verdere vragen hebben kunt u contact opnemen met het secretariaat van PMC Zuid West Nederland via 088-7067960 of per mail info@pmc-zuidwestnederland.nl

Wij wensen u veel sterkte in deze vervelende tijd en blijf goed letten op elkaar!

Team PMC Zuid West Nederland

Publicatiedatum: 01-04-2020


« Terug naar het overzicht