PMC Zuid West Nederland is weer open voor behandelingen

Vanaf maandag 4 mei a.s. kunnen wij U weer verwelkomen op de praktijk voor individuele behandeling. Uiteraard hebben we de noodzakelijke maatregelen getroffen zodat we de behandelingen op een verantwoorde en veilige wijze kunnen hervatten. Dit doen we aan de hand van een door het RIVM en branchevereniging KNGF goedgekeurd protocol. Veiligheid staat bij ons altijd voorop!

Helaas zijn de trainingszalen nog gesloten voor individuele en groepstrainingen t/m 19 mei. Indien u hiervoor weer terecht kan stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte.

Is het veilig om naar de praktijk te komen?

Ja, het is volstrekt veilig en verantwoord om naar de praktijk te komen, zolang u zich aan alle voorschriften houdt. We bespreken vooraf graag wel de situatie telefonisch goed met u door. Bij het maken van een afspraak, zullen wij daarom een aantal vragen aan u stellen. Het is belangrijk dat u deze vragen zorgvuldig en naar waarheid beantwoordt.

Uw behandelingen zullen anders zijn dan u gewend was. Om de noodzakelijke maatregelen te kunnen treffen om u zo veilig en verantwoord mogelijk te kunnen behandelen, is de praktijk anders ingericht. Zo hebben we onze planning aangepast om te zorgen dat er niet teveel mensen gelijktijdig in het pand aanwezig zijn. Tevens gelden er ook andere strenge regels en voorschriften. Deze hangen duidelijk zichtbaar in de praktijk. We vragen uw begrip hiervoor en hopen op uw medewerking.

Welke maatregelen zijn er getroffen?

Naast de gebruikelijke maatregelen en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen schudden, in je elleboog niezen en hoesten, handen wassen met desinfecterend zeep of gel, gebruik papieren zakdoekjes) gelden de volgende aanvullende huisregels:

• Reinig na binnenkomst uw handen met desinfectiegel welke in de wachtruimte en de behandelruimtes aanwezig is;
• Houd anderhalve meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk;
• Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal één begeleider naar de praktijk; we verzoeken de begeleider buiten of in de auto te wachten;
• Zorg dat u maximaal vijf minuten van tevoren aanwezig bent;
• Verlaat de praktijk zo spoedig mogelijk na afloop van de behandeling;
• Vergeet niet een handdoek mee te nemen;
• Indien u gaat oefenen onder begeleiding van uw fysiotherapeut en u draagt hierbij sportkleding, kleed u zoveel mogelijk thuis om. De kleedruimtes zijn gesloten;
• Beperk het gebruik van de toiletten;
• Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op;
• Houd er rekening mee dat de koffie en theefaciliteiten voor bezoekers buiten gebruik zijn;
• Bij onduidelijkheid omtrent het coronabeleid vraag de fysiotherapeut hoe er binnen het PMC mee wordt omgegaan.

Online advies en begeleiding

Komt u liever nog niet naar de praktijk maar wilt u wel advies of begeleiding? U kunt gebruik maken van een telefonisch of video consult waarbij we u begeleiden op afstand. Deze consulten worden vergoed door de zorgverzekeraars.

Tenslotte

Het is mogelijk dat uw fysiotherapeut gebruik maakt van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje. Dit is niet in alle gevallen nodig, maar hangt af van uw persoonlijke situatie en behandeling. Als u hierover vragen heeft, dan geeft uw fysiotherapeut daar graag antwoord op.

We verzoeken u dringend om bij tussentijdse corona gerelateerde klachten niet naar de praktijk te komen. Neem in dat geval eerst telefonisch contact met ons op. Onze fysiotherapeuten overleggen dan eerst telefonisch met u. Samen bespreekt u dan ook of een afspraak zinvol en verantwoord is.

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Bespreek die met ons. We geven u graag advies.

Wij zijn er klaar voor om u weer te ontvangen en u te helpen bij uw klachten. Hopelijk zien we u snel weer in één van onze praktijken!

Team PMC Zuid West Nederland

Publicatiedatum: 01-05-2020


« Terug naar het overzicht