Laatste update Corona beleid PMC Zuid West Nederland

Gisteravond hebben we met grote belangstelling de persconferentie van het kabinet gevolgd. Teleurstellend is het, te moeten constateren dat de coronamaatregelen voor de paramedische beroepsgroepen wordt verlengd tot en met 19 mei. In de week van 12 mei wordt opnieuw bepaald of de maatregelen versoepelt gaan worden.

Wat betekent dit voor uw behandeling bij PMC Zuid West Nederland?
Helaas mogen wij hierdoor voorlopig niet over gaan tot fysiek behandelen. Dit betekent, dat in ieder geval tot en met 19 mei, alle fysiotherapeutische begeleiding en de begeleiding door alle andere disciplines binnen ons centrum, op afstand wordt gedaan. De trainingszalen blijven eveneens tot en met 19 mei gesloten. Mocht u gedurende deze periode een afspraak hebben staan, neemt uw behandelaar hiervoor contact met u op.

Noodzakelijke zorg
Er zijn natuurlijk enkele uitzonderingsgevallen. Als behandeling niet kan worden uitgesteld doordat iemand zodanig ernstige klachten heeft dat het risico op restschade voor het lichamelijk functioneren te groot is, past de fysiotherapeut triage op basis van de symptomenlijst van het RIVM toe. Dit betekent dat in overleg met de verwijzer en als er dringende redenen voor zijn alsnog kan worden besloten om face to face te behandelen. Hierbij dienen dan wel de eisen met betrekking tot persoonlijke beschermingsmiddelen in acht te worden genomen.

Online advies en begeleiding
Veel mensen hebben al gebruikt gemaakt van de mogelijkheid van een telefonisch of video consult. Heeft u vragen met betrekking tot uw klacht? Wilt u weten wat u wel en niet mag doen? Wilt u een oefenschema voor thuis? Maak van de mogelijkheid gebruik om begeleid te worden op afstand. Dit kan per telefoon of met een video consult. Beide vormen van begeleiding worden vergoed door de zorgverzekeraars.

Voor het maken van een afspraak kunt u de praktijk telefonisch bereiken (088-7067960) tussen 8.00u.-17.00u. of per mail info@pmc-zuidwestnederland.nl.

PMC Zuid West Nederland app
Wij kunnen voor u een trainingsschema op maat maken, uw trainingsprestaties bijhouden en evalueren via de PMC Zuid West Nederland app. Deze app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play onder de naam PMC Zuid West Nederland. Wilt u hierover nadere informatie kunt u contact opnemen met uw behandelend fysiotherapeut of via het secretariaat.

Aanpassingen PMC Zuid West Nederland
Binnen ons centrum zijn wij alles in het werk aan het stellen om u straks in een veilige omgeving te ontvangen en te behandelen waarbij we rekening houden met de 1,5 meter maatschappij. Als we u binnen het PMC weer mogen verwelkomen zullen we u hierover nader informeren.

Tot slot
Volg onze social media en het menu ‘nieuws’ op de website voor de laatste informatie. We houden u op de hoogte! Mocht u verdere vragen hebben kunt u contact opnemen met het secretariaat van PMC Zuid West Nederland via 088-7067960 of per mail info@pmc-zuidwestnederland.nl

Wij wensen u nogmaals sterkte en vragen u nog even vol te houden! Zorg goed voor u zelf en uw gezondheid en probeer zo fit mogelijk te blijven! We hopen u snel weer te mogen verwelkomen!

Team PMC Zuid West Nederland

Publicatiedatum: 22-04-2020


« Terug naar het overzicht