Karin Noorman – PMC Zuid West Nederland – Roosendaal

PMC Zuid West Nederland

Een persoonlijke aanpak staat bij ons altijd centraal!

Karin Noorman

Mensendieck therapeut
Beschikbare dagen:
  • Dinsdag
  • Donderdag

Ik ben Karin Noorman, Oefentherapeut Mensendieck (houdings en bewegingstherapie).

Mijn specialisaties zijn: chronische pijn, ik ben aangesloten bij het netwerk chronische pijn; adem en ontspanningstherapie volgens de methode Van Dixhoorn en slaapoefentherapie. Ik ben aangesloten bij het netwerk van slaapoefentherapeuten.

Als oefentherapeut ben ik opgeleid om klachten aan het bewegingsapparaat te verklaren vanuit gewoontes die we hebben in houding en beweging. De aandacht ligt bij lichaamsbewustzijn en lichaamsgevoel. De stap naar het behandelen van klachten zoals chronische pijn, spanningsklachten en slapeloosheid is dan logisch. De invloed van onze gedachten en emoties op ons lichaam is enorm en andersom natuurlijk ook. Wanneer we pijn ervaren heeft dit veel invloed op ons denken, onze emoties en ons gedrag.

Ik vind het een uitdaging en ontzettend leuk om dit uit te kunnen leggen en om mensen te kunnen leren hoe ze invloed kunnen hebben op hun klachten met behulp van eenvoudige oefeningen.

Inmiddels heb ik zo’n 25 jaar werkervaring. Ik heb veel plezier in wat ik doe. Het werk is steeds interessanter geworden en de klachten complexer. In mijn praktijk behandel ik klachten die voort komen uit een te belastende houdingsgewoonte of verkeerd bewegingspatroon. Klachten die ontstaan door spanning en stress. Klachten van het ademen zoals hyperventilatie, COPD en Astma. Chronische pijnklachten, reumatische klachten. Slaapproblematiek, slapeloosheid bij volwassenen en kinderen.

Sporten en actief zijn heb ik altijd leuk gevonden. Voor ik de opleiding oefentherapie ging doen heb ik eerst de academie lichamelijk opvoeding gedaan in Tilburg.Ik wandel graag, vooral in de bergen. Op recreatief niveau ga ik graag klimmen, het liefst in de rotsen buiten in de Ardennen. Om mijn conditie te onderhouden doe ik aan spinning en functioneel trainen.

Bewegen, gewoon omdat het leuk is!

Terug naar overzicht