Psychosociale therapie

U kunt voor situaties komen te staan die nieuw en/of onbekend zijn: (tijdelijk) verlies van gezondheid, veranderingen of verlies van werk, relatieproblemen enzovoorts. Zulke gebeurtenissen kunnen een behoorlijke impact hebben op verschillende terreinen van uw leven.

Mensen zijn veerkrachtig en vaak in staat om problemen zelf op te lossen. Hulp in je directe omgeving kan daarbij net voldoende zijn om verder te kunnen.
Maar wat als het u niet lukt of u behoefte heeft om met een professional uw situatie te bespreken? Wat als u juist wilt voorkomen dat u in een problematische situatie terecht komt?

‘het moet anders’- ‘ben ik de enige?’- ‘waarom ik?’- ‘ Ik ben uit balans’- ‘ ik wil er graag over praten’-ik weet het niet meer’

De psychosociaal therapeuten van het PMC kunnen u helpen weer overzicht te krijgen op uw situatie en oplossingen te vinden om de balans weer te herstellen.

Hoe werken we?

Aangezien u op deze site terecht bent gekomen, heeft u al een eerste stap gezet. Een mogelijke vervolgstap is het maken van een afspraak voor een kennismaking- en oriëntatiegesprek. Uw vraag staat daarbij centraal en is het uitgangspunt van het gesprek. Mocht u daarna verder willen, dan zal de betrokken therapeut u een voorstel doen over de tijd en aanpak. Geen mens is standaard…door u te betrekken bij de aanpak geeft dit de grootste kans op een goede uitkomst. 

De therapeuten

Alle therapeuten bieden psychosociale basiszorg. Specialistische zorg wordt aangeboden door de therapeut die zich daarin gespecialiseerd heeft. Wat en wie het beste past in uw situatie wordt in overleg met u na het kennismakingsgesprek besproken.  

Voor wie?

Iedereen die deskundige psychosociale hulp zoekt, is welkom voor een kennismakingsgesprek. In overleg met u wordt bekeken of uw vraag door 1 van de therapeuten opgepakt zal worden. Als dit niet het geval is dan kan samen gezocht worden naar een passend alternatief.

Verwijzing en vergoeding

Voor het maken van een afspraak heeft u geen verwijzing nodig. Het kennismakingsgesprek is kosteloos in combinatie met een vervolgtraject bij 1 van de therapeuten. Mocht geen vervolgtraject worden afgesproken dan wordt 45 euro in rekening gebracht voor het kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek kunt u meer informatie krijgen over de kosten en vergoedingsmogelijkheden.

Bereikbaarheid

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het secretariaat van het paramedisch centrum, telefoon: 088-7067960.

Veel gestelde vragen

  1. Hoe lang duurt een behandeling? Het verschilt sterk per situatie en vraag. Sommige vragen zijn met 1 a 2 gesprekken beantwoord terwijl meer complexe vragen meer tijd behoeven. U bepaalt uiteindelijk ook zelf wanneer het voldoende is.
  2. Hoe lang duurt een gesprek? Een gesprek duurt gemiddeld 60 minuten
  3. Wat zijn de openingstijden? U kunt op werkdagen terecht van 08.00 tot 17.00 uur. In overleg kan behandeling in de avonduren of thuis plaatsvinden.
  4. Zijn er wachttijden? U kunt binnen 2 werkdagen na aanmelding terecht voor een kennismakingsgesprek. Een eventueel behandeltraject kan gelijk daarop volgen.
  5. Hoe zit het met de privacy? Alles wat u bespreekt met de therapeut, wordt schriftelijk noch mondeling gedeeld met derden. Informatie naar derden kan alleen plaatsvinden als u daarmee akkoord gaat.