Moniek van den Brand-Oomen

Functie: Ergotherapeut

E-mailadres: m.oomen@bravis.nl

Vanaf 1 januari 2020 ben ik werkzaam bij PMC Zuid West Nederland.

In 2014 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool in Rotterdam. Van 2007 tot en met 2018 heb ik 11 jaar gewerkt in het Bravis ziekenhuis, locatie Roosendaal. In deze jaren heb ik me verder gespecialiseerd in de hulpvragen voor mensen met een neurologische aandoening (o.a NAH, M. Parkinson, MS). Hierbij heb ik mezelf verder geschoold op het gebied van de cognitieve revalidatie. Ik ben lid van Parkinsonnet regio Roosendaal en Bergen op Zoom. Naast de neurorevalidiatie heb ik binnen het Bravis ziekenhuis de longrevalidatie mee ontwikkeld. Het afgelopen jaar heb ik een jaar gewerkt in een eerstelijns praktijk. Ik heb daarbij mensen behandeld met uiteenlopende hulpvragen op het gebied van neurologie, pijnrevalidatie, reuma, COPD en hartfalen.

Momenteel werk ik op maandag en dinsdag in het Bravis ziekenhuis in de revalidatie in Roosendaal en werk ik op donderdag bij het PMC, locatie Bergen op Zoom.

Als therapeut vind ik het belangrijk om goed te luisteren naar de patiënt zijn verhaal en zijn hulpvraag. Ergotherapie is er op gericht om iemand zo lang mogelijk, zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Ik vind het een uitdaging om samen met de patiënt en zijn omgeving te zoeken naar een juiste oplossing. Dit kan door vaardigheden te trainen, te leren een handeling op een andere manier uit te voeren of iemand te ondersteunen met een hulpmiddel of een voorziening.

Naast mijn werk ben ik moeder van 2 kleine mannen van 6 jaar en bijna 2, Tijs en Max. Ben getrouwd met Emyl. Wij hebben thuis een boomkwekerij, waar ik op de andere dagen wat probeer te ondersteunen. Ik ben verzot op koken, gezelligheid met familie, vrienden en collega’s. Daarnaast sport ik graag en ben graag actief met mijn gezin bezig.

Terug naar overzicht